Gömöri horror: két nő kikötözött egy harmadikat és halálra verték

Szombaton meghalt a rimaszombati kórházban a 29 éves, guszonai (Husiná) Mária, miután két nő is megverte őt. Mária Faltániová, a Besztercebányai Kerületi Rendőrség szóvivője elmondta: a nőhöz csütörtökön, január 3-án hívtak gyorsmentőt a rokonai a Kassai út környékén lévő telepre, ahol hajléktalanok élnek.

Gömöri horror: két nő kikötözött egy harmadikat és halálra verték
Illusztráció

A mentőkkel együtt a rendőrök is a helyszínre érkeztek. „Az orvos a helyszínen megállapította, hogy a fiatal nő sérüléseit egy másik személy okozta” – mondta Faltániová.

A sérült nőt kórházba szállították. A nyomozás során kiderült, hogy a nő sérüléseit a rokonai, a lánytestvére és a sógornője okozták, akik a nyomozás kezdetén hazudtak a rendőröknek. A szóvivő elmondása szerint a rokonok még szilveszter napján vesztek össze. A szóváltást követően Máriát az egyik rokona ütlegelni és rugdosni kezdte, majd a másik rokona is csatlakozott hozzá. Ezután a nőt kirángatták a kunyhójából, és egy faoszlophoz kötözték. Mária legalább két óráig maradt megkötözve, miközben tovább rugdosták és verték őt.

Ezt követően eloldozták őt, és bevitték a kunyhóba, ahol az ágyra fektették. Az összevert nő január 3-ig az ágyban maradt, amikor más rokonok érkeztek hozzájuk látogatóba. Az ő unszolásukra hívtak végül mentőket a sérülthez. Mária halálát követően a nyomozó mindkét rokona, a 24 éves Sinda és a 34 éves Oľga ellen is büntetőeljárást indított személyi szabadság korlátozása és emberölés ügyében. A két guszonai nőt őrizetbe vették, a nyomozó pedig indítványozta az előzetes letartóztatásukat, melyet hétfőn, január 7-én a járási bíróság bírója el is rendelt.

TASR