Golyóálló mellényt viselt a gyilkos, miközben rekonstruálták, hogyan gyilkolt

Szigori biztonsági intézkedések mellett rekonstruálták csütörtökön Nyitrán az augusztusi gyilkosságot.

Golyóálló mellényt viselt a gyilkos, miközben rekonstruálták, hogyan gyilkolt
A gyilkosság kitervelője (balról) és az áldozat (Fotó: Nový Čas)

A 45 éves Dalibor Palatickýt támadója a mellkasán és a fején találta el a nyitrai Ambarella panzió előtt azon a bizonyos augusztus végi pénteki napon. A férfi meggyilkolásával szinte rögtön a panzió eredeti tulajdonosát, Miroslav Ž.-t gyanúsították meg, a vitát pedig a lényegében kuplerájként működő hely robbanthatta ki köztük. Miroslav Ž. egy vele élő hajléktalant, Štefan R.-t bízott meg a gyilkosság elkövetésével. Štefan korábban Miroslav panziójában dolgozott, amelyet utóbbi férfi átíratott Dalibor Palatickýre. Amikor odalett a panzió, befogadta Štefan R.-t a házába. Augusztus végétől vizsgálati fogságban vannak.

Csütörtökön, a bűncselekmény rekonstrukciója során a gyilkossággal megbízott férfi mutogatta a rendőröknek, mi történt a bűntény előtt, illetve közvetlenül utána. A rekonstrukció a Chrenová utcában lévő bevásárló központ előtt is zajlott, a rendőrök pedig egy rövid időre lezárták a közeli kereszteződést is. Az elkövető golyóálló mellényt viselt - írja a Noviny.sk.

A gyilkosság helyszínén, a panzió előtti parkolóban több helyen is megmutatott valamit a végrehajtó a rendőröknek, akik pedig mindent kamerára rögzítettek. Nem sokkal később egy közeli buszmegállóhoz mentek.

A rekonstrukció során végig a közelben voltak a rendőrség különleges egységei. A rendőrség egyelőre nem tájékoztatott a részletekről, péntekre ígérték.

(Noviny.sk/para)