Fiatalabb diákok támadtak idősebbekre Gútán, az egyik fiút fejbe verték egy vasrúddal

A rendőrség vizsgálja egy diákok között kialakult incidens körülményeit, amely során egy fiút fejbe vertek egy vasrúddal – írja a SME.

Fiatalabb diákok támadtak idősebbekre Gútán, az egyik fiút fejbe verték egy vasrúddal
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

Az eset kedden délután történt Gútán. Sokol Katalin, a Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola igazgatója a lappal közölte, hogy az incidens egy 13 és egy 15 éves fiú között zajlott le, és a belvárosban, a sportközpontnál történt.

Három gyerek épp hazafelé tartott az iskolából, amikor fiatalabb diákok rájuk támadtak, amely során az egyik fiatalabb diák megragadott egy vasrudat, és fejbe vágta vele az egyik idősebb fiút. Az esetet követően a támadók elszaladtak a helyszínről, az áldozatnak pedig nyílt seb keletkezett a fején. A gyerek kórházban végezte, az osztályfőnöke is vele tartott, hogy megvárja az eredményeket. Orvosi jelentések szerint a fiú 8-10 napig tartó kezelésre szorul.

A rendőrség testi sértés és garázdaság ügyében indított vizsgálatot, emellett a szociális és gyámhivatal is foglalkozik az üggyel. Az igazgatónő megerősítette a lapnak, hogy a támadók is abba az iskolába járnak, ahová az áldozat.


(SME)