Fiatal szlovák férfi holtteste volt a betonpadlóba rejtett hordóban, elfogták a gyilkosait

A cseh rendőrség pénteken tájékoztatott arról, hogy Jindřichův Hradec-ben egy betonpadló alatt elrejtett hordóban találták meg egy, a halálakor 26 éves szlovák férfi holttestét - közölte a Novinky.cz-re hivatkozva a Markíza.

Fiatal szlovák férfi holtteste volt a betonpadlóba rejtett hordóban, elfogták a gyilkosait
Rendőrségi felvétel

A hordót még tavaly ásták elő, 2012 óta lehetett ott. Több hónapnyi nyomozást követően a rendőrség elfogta a gyanúsítottakat, egy 34 éves férfit, valamint bűntársát, egy 28 éves nőt. 

A rendőrség októberben tartott házkutatást egy, a kábítószer-kereskedelem hálózatából ismert fickó fülese alapján. A hordó egy viszonylag új betonpadló alatt volt, benne pedig a holttest, mely kapcsán a boncolás derített fényt a részletekre. Jiří Matzner rendőrségi szóvivő közlése szerint a férfit mellkason szúrták. 

Ezt követően sikerült kideríteniük a holttest kilétét. Egy 1986-os születésű szlovák férfiről lehet szó, aki 2012 környékén az őrizetbe vett nő pasija volt. Abban az évben augusztusban egy alkalommal, miután a férfi elaludt, a nő szólt a bűntársának, aki pedig bejött a szobájába és egy késsel mellkason szúrta. Ezután a holttestet a műanyag hordóba rejtették, majd mintegy másfél méterrel a padló alatt elásták és beöntötték betonnal.

A rendőrség a gyilkosság indítékáról nem árult el semmit, noha vélhetően szerelmi háromszögről lehetett szó. A gyilkosságért 18 évig terjedő börtönre ítélhetik a párost.

(Tvnoviny.sk)