Fiatal férfi életébe került a veszélyes mutatvány – a kórházban hazudott az orvosoknak

Két héttel ezelőtt fejsérüléssel került kórházba egy 25 éves férfi. Az orvosoknak azt mondta, hogy kiesett az autóból – később kiderült, hogy nem mondott igazat. A férfi végül belehalt sérüléseibe.

A 25 éves Dušant augusztus 19-én egy barátja fejsérüléssel szállította kórházba a Trnovec községben (Szakolcai járás) lévő repülőtérről. Az orvosoknak azt mondta, hogy kiesett az autóból – ekkor még nem is sejtette a helyzet súlyosságát. A rendőrség kivizsgálta az esetet, amely során megállapították, hogy a férfi sérülését nem idegenkezűség okozta.

Az orvosok elrendelték a sérült férfi átszállítását Pozsonyba, útközben azonban romlott az állapota, ezért mentőhelikoptert kellett riasztani. Dušant helikopterrel vitték Pozsonyba, majd négy nappal később átszállították egy másik kórházba, ahol végül belehalt sérüléseibe.

A TV JOJ információi szerint Dušan imádta az adrenalint. Aznap a fiatal férfi és barátja egy veszélyes mutatványt akart kipróbálni: Dušan felállt az autó motorháztetőjére, míg társa vezette a járművet. Egy pillanatban a férfi leesett az autóról és beütötte a fejét.A TV JOJ úgy tudja, az esetet le is videózták, a felvételt állítólag már lefoglalta a rendőrség.

Mária Linkešová rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint amennyiben bebizonyosodik, hogy a férfi halálát idegenkezűség okozta, a hatóság a büntetőtörvény szerint fog eljárni.


noviny.sk/para