Fia beismerte az apa és élettársa meggyilkolását, kiskorú féltestvére segített

25 éves fia, Lukáš a rendőrségnek beismerte apja, Miroslav (44) és élettársa, Janette (48) meggyilkolását. Ebben Miroslav 13 éves lánya is segített neki.

Fia beismerte az apa és élettársa meggyilkolását, kiskorú féltestvére segített
Fotó: TASR / Nový Čas

Korábban már megírtuk, mennyire bonyolult a púchovi járásbeli Lednické Rovnén történt kettős gyilkosság esete. Először ugyanis csupán egy családi házban kiütött tűzesethez riasztották a tűzoltókat. A házban két személyt találták holtan, gyerekeiket kimentették. Aztán a rendőrség feltárta, hogy a két személyt, akit holtan találtak, még a tűz előtt meggyilkolták, majd a gyilkossággal meggyanúsították az elhunyt férfi 25 éves fiát, Lukášt és a gyanúsítottak között szerepelt Miroslav egyik kiskorú lánya is a kettő közül. Ő segíthetett neki felgyújtani a házat.

Lukáš Miroslav első házasságából született fia, aki anyjával Svájcban él, most látogatóba érkezett haza néhány nappal a tragédia előtt. Miroslav az élettársával, Janette-el és előző, de nem az első házasságából született két kiskorú lányával, valamint mostohafiával, a 29 éves Michallal élt együtt utóbbi házában. Michal a kislányok két évvel ezelőtt rákban elhunyt édesanyjának a fia, tehát a lányok féltestvére - írta meg a Nový Čas. A családból csupán Michal dolgozott, ő fizette a hitelt is a házra. Miroslav beteg élettársa mellett volt, és az otthoni teendőket elvégezte.

A falubeliek a lapnak nyilatkozva arról beszéltek, hogy Miroslav sanyargatta a gyerekeit, de nem fizikai kínzásokról volt szó, mint inkább pszichikai megnyilvánulásokról, folyamatos vulgáris sértegetésekről. Ebből állítólag különösen a mostohafia, Michal kapott, de ő csendben viselte. Miroslav húga, Norika, visszautasította a gyerekek kínzását, és szerinte a sértegetések sem voltak olyan súlyosak, hogy ezt kellett volna kiváltaniuk.

Lukáš beismerte tettét, a Specializált Büntetőbíróság pedig vizsgálati fogságba helyezte vasárnap. Katarína Kudjáková bírósági szóvivő közlése szerint esetében fennáll a szökés, de a tanúk befolyásolásának és bűncselekmények folytatásának veszélye is. A vizsgálati fogságról szóló döntés jogerős, mivel Lukáš nem fellebbezett. Krízishelyzetben gyilkosságért még súlyosabb büntetés róható ki, mint általában, és itt tulajdonképpen már más nem is jöhet szóba, mint az életfogytiglan. 

(Nový Čas)