Fényes nappal felgyújtottak egy férfit a buszmegállóban! Gyerek van az elkövetők közt?

Brutális eset történt a napokban: egy 62 éves férfit súlyos égési sérülésekkel kellett helikopterrel kórházba szállítani, miután ismeretlen tettesek felgyújtották őt. A rendőrség testi sértés vádjával indított eljárást.

Fényes nappal felgyújtottak egy férfit a buszmegállóban! Gyerek van az elkövetők közt?
Forrás: Cas.sk

Az eset a Turčianske Teplicéhez közeli Horná Štubňa községben történt, egy buszmegállóban. Ondrej Piški, a község polgármestere látta, ahogy a buszmegállóban a falu két lakosa, egy 40 éves férfi és egy 12 éves fiú állt.

Nem sokkal később arra járt az egyik önkéntes tűzoltó, amikor meglátta, hogy egy idősebb férfi lángol a buszmegállóban. A tűzoltó igyekezett a férfi segítségére, aki azt kiáltozta, hogy azok gyújtották őt fel, akik a buszmegállóban álltak. A 62 éves férfit súlyos égési sérülésekkel szállították a pozsonyi kórházba.

A polgármester elmondása szerint az esetet egy térfigyelő kamera sem rögzítette, mivel az egyik nem működik, a másiknak pedig nem esett a látókörébe. Piški szerint a testvérpárt jól ismerik a helyiek.

A testvérek édesanyja szerint az eset idején egyik fia sem volt otthon: egyikük állítólag az apjánál volt, míg a másik a vásárban. „Előfordult már, hogy verekedtek, de egy embert képtelenek lennének felgyújtani. Jelenleg vizsgálják az ügyet” – mondta a testvérpár édesanyja.

Radko Moravčík rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint az ügyben testi sértés vádjával indítottak eljárást.

Cas.sk/para