Felrobbant a tűzijátékpiac, legalább 29 halott

Nagy erejű robbanás történt kedden egy mexikói pirotechnikai piacon, a legfrissebb hírek szerint detonációban legalább 29-en haltak meg, és több mint hetvenen megsérültek - jelentette a helyi média.

Felrobbant a tűzijátékpiac, legalább 29 halott
Fotó: TASR/AP

A korábbi hírek kilenc halottról szóltak.

Az eset a fővárostól mintegy harminc kilométerre északra fekvő Tultepec város San-Pablito piacán történt, amely az ország egyik legnagyobb pirotechnikai vására. A detonáció következtében tűz ütött ki.

A robbanás pillanatában legalább kétezer ember tartózkodott a piacon. A helyszínen készült felvételekből ítélve a piac teljesen megsemmisült, és károk keletkeztek néhány környékbeli épületben is. A katonaság evakuálta a környékbeli házak lakóit.

A detonáció oka egyelőre nem ismert. Egyes hírügynökségi jelentések szerint nem egy, hanem több robbanás történt. A piacot sűrű füstfelhő borított be. Egy tucatnyi rohamkocsi és több tűzoltóegység érkezett a helyszínre.

Az elmúlt években ugyanezen a piacot több tűzeset is történt.

Enrique Pena Nieto államfő részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak, és fogadkozott, hogy a kormány segítséget fog nyújtani nekik és a sérülteknek.

(MTI)