Felrobbant egy oxigéntartály, majd tűz ütött ki, 27 ember meghalt koronavírus-betegeket ellátó bagdadi kórházban

Legalább 27 ember meghalt és további 46 megsérült abban tűzben, amely szombat éjjel keletkezett egy koronavírus-betegeket ellátó bagdadi kórházban, a város délkeleti részében - mondták el három közeli kórház orvosi forrásai.

Felrobbant egy oxigéntartály, majd tűz ütött ki, 27 ember meghalt koronavírus-betegeket ellátó bagdadi kórházban
Fotó: CNN.com

Az iraki főváros Dijála-hídjának közelében található Ibn al-Hatib kórházban azután csaptak fel a lángok, hogy baleset következtében felrobbant egy oxigéntartály - tették hozzá a források.

A kórházhoz számos mentőautót riasztottak az égési sérüléseket szenvedett páciensek elszállítására - jelentette a helyszínről a Reuters hírügynökség egy fotósa.

Orvosi források szerint a kórházból evakuálták a tűzben közvetlenül nem érintett pácienseket is.

Az iraki polgári védelem vezetője elmondta, hogy a lángok a tüdőgyógyászati intenzív osztálynak helyet adó emeleten csaptak fel, és a kórházban lévő 120 emberből 90-et kimentettek - idézte szavait az INA állami hírügynökség.

Kadim Bohan vezérőrnagy hozzátette, hogy a tüzet közben sikerült eloltani.

Irak egészségügyi rendszerét, amely teljesen tönkrement a szankciók, a háborús károk és az elhanyagoltság évtizedei alatt, az elmúlt évben végletekig túlterhelte a koronavírus-járvány. A mintegy 38 milliós lakosságú közel-keleti országban a járvány tavalyi kezdete óta 1 025 288 Covid-fertőzöttet regisztráltak, s a betegségben eddig 15 217 ember vesztette életét - közölte szombaton az egészségügyi minisztérium.

mti/para