Felfüggesztett börtönt kapott a nő, aki élve elásott három kismacskát

Állatkínzás bűntettének kísérlete miatt egy év, végrehajtásában két év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a budapesti nőt, aki három kismacskát ásott el élve az udvarán.

Felfüggesztett börtönt kapott a nő, aki élve elásott három kismacskát
Fotó: Police.hu

A nő szeptember elején társasházuk közös udvarának bokros részén három kismacskát talált. Ásót vett magához, gödröt készített, egyenként belerakta a nagyjából háromhetes kölyköket, aztán betemette a gödröt.

A társasház egyik lakója, miután értesült annak gyanújáról, hogy a nő élve eltemette a kismacskákat, rendőrségi bejelentést tett. A helyszínre érkezett járőrök és a helyi állatmentő szolgálat vezetőjének szakszerű beavatkozása mentette meg a kismacskákat. Az ügyészség szerint a gyanúsított szándéka a kölykök elpusztítása volt. 

A bíróság az ítélethozatalkor enyhítő körülményként értékelte a nő 65 éves életkorát, büntetlen előéletét, beismerését, őszinte megbánását, egészségi állapotát, valamint azt, hogy a cselekménye kísérleti szakaszban maradt. Súlyosító körülményként a hasonló bűncselekmények elszaporodottságát vette figyelembe, valamint azt, hogy a gyanúsított különös szenvedést okozott az állatoknak.

HVG