Felbőszült kutya tépett meg durván egy ukrán menekültet az Érsekújvári járásban

Sérülésekkel szállítottak kórházba egy 32 éves ukrán nőt, miután pénteken rátámadt egy kutya Dolný Ohaj községben (Érsekújvári járás) – írja a Čas.sk.

Az ukrán nő gyermekével a háború elől menekülve érkezett Szlovákiában néhány hete, és végül Dolný Ohajban lelt menedékre. A nő épp az utcán sétált, amikor egy házhoz becsengetett a csomagfutár. A tulajdonos ajtót nyitott, ekkor pedig az udvarról kirohant egy stafford terrier és rátámadt az ukrán nőre.

A sikoltozásra felfigyelt a szomszédnő, aki azonnal a segítségére sietett, és végül egy másik szomszéd segítségével tudták lerángatni róla az ebet. Ezt követően hívták a mentőket és a rendőröket. A nő a combján és a karjain szerzett súlyos harapássérüléseket.

A polgármester szerint eddig nem volt gond a kutyával, a történteket szerencsétlen véletlennek nevezte. Az eb állítólag a házban élő nő fiáé, de az lakásba költözött, így a kutya maradt édesanyjánál az udvaron. A polgármester szerint a történtek után szóba került az állat elaltatása.

A sérült ukrán nőt az érsekújvári kórházba szállították, ahol műtéten esett át. A rendőrség testi sértés ügyében indított vizsgálatot.


(Čas.sk/TV JOJ)