Felakasztotta magát a férfi, aki áron alul adott el lakásokat Kičuráéknak

Holtan találták Ján Hečkót, aki jelentősen áron alul adott el két lakást Pozsony belvárosában Kajetán Kičura, az Állami Tartalékalap egykori elnöke fiának – számolt be róla a TV Noviny.

Felakasztotta magát a férfi, aki áron alul adott el lakásokat Kičuráéknak
Illusztráció (Fotó: Rendőrség - Facebook)

Hečkót szerdáról csütörtökre virradó éjszaka találták meg felakasztva Oščadnica (Čadcai járás) községben lévő hétvégéi házában. A rendőrség előzetesen kizárta az idegenkezűség lehetőségét, emberölés gyanújával indítottak vizsgálatot. Hečkót fontos tanúként tartották számon a Kičura ellen folyó eljárásban.

Mint ismeretes, Kičura két választási cikluson keresztül állt az alap élén, és most korrupcióval és pénzmosással gyanúsítják. Márciusban indított büntetőeljárást a NAKA az Állami Tartalékalapnak a COVID-19 járvánnyal kapcsolatos közbeszerzésével és a pozsonyi Konventná utcai lakásvásárlásokról napvilágot látott információkkal kapcsolatban.

„Ez az ember nyolc éven át irányította a tartalékalapot, ez azt jelenti, hogy az alapjaitól kell átalakítani az egészet, és mindent ellenőrizni, minden egyes embernek a körmére nézni, aki ott dolgozott, mert de facto ők mindannyian a gépezet részei voltak” - nyilatkozta róla még áprilisban Igor Matovič kormányfő.

Kičurát még április 23-án helyezték vizsgálati fogságba, a Legfelsőbb Bíróság pedig a héten úgy döntött, hogy rács mögött marad, a gyanúsított panaszát elutasították.


(tvnoviny.sk/para)