Fegyvert rántott és rálőtt diáktársaira egy 14 éves fiú

A fiú két diáktársára nyitott tüzet az USA-beli Hamiltonban, négyen megsebesültek.Fegyvert rántott és rálőtt diáktársaira egy 14 éves fiú helyi idő szerint hétfőn Ohio államban, az Egyesült Államokban, négyen megsebesültek.

Fegyvert rántott és rálőtt diáktársaira egy 14 éves fiú
Fotó: TASR/AP

A lövöldözés után a fiú eldobta a fegyvert és elmenekült, keresőkutya segítségével sikerült elfogni - tudatta a rendőrség.

A helyi seriff elmondta: a fiú két diáktársára nyitott tüzet, megsebesítve őket, két másik diák pedig repesztől vagy menekülés közben sebesülhetett meg, egyikük állapota sem életveszélyes. A rendőrség azt is közölte: ismerik a lövöldözés okát, de nem hozták nyilvánosságra.

A hatóságok tájékoztatása szerint a 14 éves fiút kétrendbeli emberölési kísérlettel, kétrendbeli testi sértéssel, garázdasággal és terrorizmussal való fenyegetéssel vádolják.

Szemtanúk arról számoltak be, hogy a diákok éppen ettek az iskola étkezőjében, amikor több durranást hallottak, de sokan nem jöttek rá rögtön, hogy lövések dördültek.

Az összes többi diák biztonságban van - közölte honlapján az iskola, tudatva egyúttal: kedden elmarad a tanítás. Az intézménynek mintegy 750 tanulója van.

mti/para