Fára mászott, majd a kerítésvasra zuhant egy kisfiú, kis híján belehalt!

Fára mászás közben tett egy rossz mozdulatot a kilencéves kisfiú, aminek az lett a vége, hogy leesett, egyenesen a fa alatt lévő kerítés egyik szúrós hegyére - számolt be az esetről a Joj TV.

Fára mászott, majd a kerítésvasra zuhant egy kisfiú, kis híján belehalt!
Illusztráció

A súlyos baleset a poprádi járásbeli Liptovská Tepličkán történt szombaton. A kisfiú az esés után fennakadt a kerítés vashegyén, azonnal riasztották a helyszínre a mentőket és a tűzoltókat.

Jaroslav Duda, a helyi önkéntes tűzoltószervezet elnöke elmondta, hogy míg ők odaértek, a szomszédok megpróbálták a fiút olyan pozícióban tartani a kerítésen, hogy az őt átszúrt része ne okozzon még nagyobb sérüléseket. Nem tudták, hogyan tovább.

Mikor a mentők kiértek, azonnal riasztottak egy mentőhelikoptert is a helyszínre. Közben foglalkoztak a fiúval is, hogy minél kevesebbet szenvedjen. A tűzoltóknak ezután úgy kellett levágniuk őt a kerítésről.

Miután kiértek a hivatásos tűzoltók, ők vették át a helyzet kezelését, egyikük, Tomáš Hudač pedig elmondta, hogy azt követően átadták a kisfiút a légimentőknek. A mentők közben is folyamatosan figyelték az egyes létfunkcióit, mert pillanatok alatt nagyon rosszra fordulhatott volna a helyzet

"A gerince alsó részén szenvedett sérülést, mely erősen vérzett. Miután sikerült stabilizálni az állapotát és felhelyezték a mentőhelikopter fedélzetére, kritikus állapotban, mestersétges altatás alatt elszállították a besztercebányai klinikára, ahol átadták az orvosoknak" - árulta el Zuzana Hopjaková mentőszolgálati szóvivő.

(Noviny.sk)