Éveken keresztül erőszakolta nevelt lányait a szadista apa

Beismerte tettét az a férfi, aki évekig erőszakolta három nevelt lány.

A Nagyszombati Járási Bíróság 13 évre ítélt egy nyugat-szlovákiai férfit, aki éveken keresztül szexuálisan bántalmazta három kiskorú, nevelt lányát. A bíróság előtt ugyan elismerte bűnösségét, a büntetést azonban valószínűleg túl szigorúnak véli, mert fellebbezett az ítélet ellen. Erről a Markíza TV híradója tájékoztatott pénteken.

A vád szerint a három kiskorú lány közül kettőt hét éven keresztül folyamatos szexuális erőszaknak tett ki az édesanyjuk élettársa. A legfiatalabbat meg is verte. A nő erről a válás után szerzett tudomást. Az áldozatok védelme érdekében a televízió nem tüntette fel a nevüket és a helyszínt sem.

„A járási bíróság bírója 13 év szabadságvesztésre ítélte a vádlottat, továbbá intézeti szexuológiai kezelést rendelt el” – tájékoztatott Jana Kondákorová, a Nagyszombati Kerületi Bíróság szóvivője.

Az ügyész 2018. április 26-án emelt vádat nemi erőszak és szexuális visszaélés bűncselekménye miatt. A rendőrök öt hónap után zárták le a nyomozást. A bíróság rögtön az első tárgyaláson ítéletet hirdetett, mivel a vádlott beismerte bűnösségét. A maximálisan kiszabható börtönbüntetés ilyen bűncselekmények esetén 15 év. A bíróság a legenyhébb fokozatú büntetés-végrehajtási intézet mellett döntött. A Markíza szerint a férfi arra számíthatott, hogy ha beismeri tettét, enyhébb büntetést kap, ezért fellebbezett végül az ítélet ellen. Az ügyész még nem döntötte el, hogy fellebbez-e. A per a kerületi bíróságon folytatódik.

TASR