Első ránézésre átlagosnak tűnik a férfi a Dunánál, de mikor meglátod, hogy mi lóg ki a zsebéből…

Biztonságos országban élünk? Hazánkban ritkán látni embereket, akik fegyverrel járkálnak, ha nem számoljuk a rendőröket és a biztonsági őröket.

A Nový Čas egyik olvasója kedd reggel egy olyan férfit fotózott le a Duna partján az Eurovea bevásárlóközpont mellett, akinek egy pisztoly lógott ki a zsebéből. A fegyver jól látható és nem is igyekezett elrejteni.


Fotó: Cas.sk

Egy szakértő szerint nem kizárt, hogy valódi fegyverről van szó, amelyet csak fegyvertartási engedéllyel és a rendőrség engedélyével lehet birtokolni.

Ugyanakkor az is lehet, hogy csak gázpisztoly, amely alakra pont úgy néz ki, mint egy valódi fegyver. Ezek a típusok nem töltényeket, hanem ingerlő gázt lőnek ki, és olyan hatása van, mint a spraynek.

Michal Szeiff, a pozsonyi kerületi rendőrkapitányság szóvivője szerint, ha a férfi rendelkezik érvényes engedéllyel, szabálysértést követett el, ugyanis az ilyen fajta fegyvertartás nem megengedett. Ebben az esetben akár 663 eurós pénzbírságot is kiszabhatnak, sőt el is vehetik tőle fegyvertartási engedélyét.

Mivel az Eurovea a belügyminisztériumhoz van közel, lehetséges, hogy csak egy civilruhás rendőrről van szó. A rendőrök, katonák, biztonsági őrök ugyan tarthatják maguknál a fegyvert úgy, hogy mindenki lássa, de ez esetben egy jelzést kell magukon viselniük, ami kilétükre utal.

Cas.sk/para