Elrabolták egy milliárdos feleségét, 9 millió euró váltságdíjat követelnek érte

Elrabolták tavaly október végén egy norvég milliárdos feleségét, és a 68 éves asszonyért váltságdíjat követelnek - értesült a helyi média szerdán.

Elrabolták egy milliárdos feleségét, 9 millió euró váltságdíjat követelnek érte
-illusztráció- (Fotó: Pixabay)

Az ország 172. leggazdagabb emberének számító Tom Hagen ingatlanmágnás feleségének, Anne-Elisabeth Falkevik Hagennek október 31-én veszett nyoma - számolt be a Verdens Gang (VG) című norvég napilap.

A 68 éves Tom Hagen vagyona a Kapital című norvég gazdasági folyóirat becslése szerint 1,7 milliárd norvég korona, azaz 174 millió euró. A befektető 70 százalék tulajdonrésszel rendelkezik az Elkraft áramszolgáltatóban, amelynek alapító tagja.

A VG szerint 9 millió euró váltságdíjat követelnek az asszonyért kriptovalutában. Az Aftenposten című lap úgy tudja, hogy a nő fogva tartói azzal fenyegetőztek, hogy megkínozzák az asszonyt, ha nem kapják meg a pénzt. A feltételezett túszejtőkkel korlátozott a kapcsolat - írta az újság.

Az emberrablások, túszejtések kifejezetten ritkák a gazdag skandináv országban, ahol a bűncselekmények száma meglehetősen alacsony.

A norvég rendőrség a személyazonosság közlése nélkül megerősítette, hogy a feltételezések szerint elraboltak egy hatvanas évei végén járó asszonyt Oslótól 20 kilométerre fekvő lörenskogi otthonából.

(MTI)