Előzetesbe kerültek a támadók, akik brutálisan megverték a lányát védő tűzoltót

A rendőrség tíz személyt gyanúsított meg a Važec községben (Liptószentmiklósi járás) történt brutális verekedés ügyében. A bíróság döntött az elkövetők további sorsáról.

Előzetesbe kerültek a támadók, akik brutálisan megverték a lányát védő tűzoltót
Fotó: Rendőrség (Facebook)

December 11-én egy kislányt zaklatták a vele egykorú gyerekek a közeli romatelepről, ezért felhívta az anyukáját, aki a férjével együtt meg is érkezett a helyszínre. Nem sokkal később a férfi testvére is megjött. A nő fel akarta tartóztatni az egyik fiút, a gyerek azonban elesett és beütötte a fejét.

Nem sokkal később megjelent a közeli romatelepről egy nagyobb csoport, amely rátámadott a lány apjára, aki hivatásos tűzoltó, valamint annak testvérére. A lány édesanyját is ütések érték. A rendőrség szerint a támadók azzal fenyegették áldozataikat, hogy megölik őket.

Az esetet követően tíz személyt gyanúsítottak meg garázdasággal és testi sértéssel, valamint ezekben való bűnrészességgel – közülük háromnak már korábban is meggyűlt a baja az igazságszolgáltatással.

A bíróság végül helyben hagyta az ügyész indítványát és három gyanúsítottat előzetes letartóztatásba helyezett, ugyanis fennállt a veszélye, hogy újabb bűncselekményt követnek el. A gyanúsítottak szerint a bíróság döntése igazságtalan, ezért panaszt nyújtottak be.


noviny.sk/para