Először egy emberi végtagra bukkantak, majd az oroszlán alatt megtalálták az állatkert tulajdonosának holttestét

Amint arról beszámoltunk, kedden halálos oroszlántámadás történt egy szlovákiai állatkertben, amely során életét vesztette a hely tulajdonosa. Újabb részletek váltak ismertté az esetről.

Először egy emberi végtagra bukkantak, majd az oroszlán alatt megtalálták az állatkert tulajdonosának holttestét
Illusztráció (Fotó: Pixabay)

Az eset a Kysucké Nové Mestohoz közeli Oškerda községnél lévő kisebb állatkertben történt. Az oroszlánok és a tigrisek az állatkert fő attrakcióinak számítottak. A TV Noviny szerint a tulajdonos a reggeli órákban ment megetetni őket, de vissza már nem tért. Hozzátartozói ezért elkezdték őt keresni. A TV JOJ úgy tudja, a férfi mobiltelefonjának csörgését az oroszlánok kifutójából hallották, ekkor már sejtették, hogy baj történt.

A helyszínre több rendőrcsapatot és mentőket is riasztottak, de órákon keresztül nem tudták átkutatni a kifutót, mivel az állatorvosra vártak, hogy elkábítsa az oroszlánokat. Amikor biztosították a területet, odabent egy emberi végtagra bukkantak.

A tulajdonos holttestét végül az elkábított oroszlán alatt találták meg, az állat rajta feküdt. A TV Noviny szerint az az oroszlán volt a tulajdonos kedvence.

A rendőrség megerősítette, hogy megtalálták a férfi élettelen testét, a halál pontos okának megállapítása érdekében boncolást rendeltek el. A hatóság egyelőre nem közöl bővebb információkat az esettel kapcsolatban.

Az állatkert attrakcióként reklámozta a vadak etetését. Az ilyen egzotikus állatok tartását viszont limitálja a törvény, és szigorúan kapcsolatmentesnek kell lennie. Patrik Pastorek zoológus szerint az állattal sosem szabad közvetlen kapcsolatba kerülni, tehát közte és az ember között mindig kell lennie valamilyen falnak. Ez az etetésre is igaz. A professzionális állatkertekben is az oroszlánok etetése a ketrecen keresztül történik.

A TV Noviny szerint az Oškerda községnél lévő állatkertnek megtiltották a macskaféle ragadozók tartását, amiért bírságot is kaptak. Az állatokat több mint egy éven keresztül próbálták máshol elhelyezni, de nem jártak sikerrel, a többi állatkert elutasította őket. Az oroszlán sorsáról végül az állatorvos döntött, aki végleg elaltatta őt.


(tvnoviny.sk)