ELKÉPESZTŐ: Tíz év nem volt elég, hogy elítéljenek egy kegyetlen gyilkost!

Tíz évvel ezelőtt gyilkoltak meg különös kegyetlenséggel egy 62 éves éjjeliőrt Dunajská Lužnán (Misérd), ám a pozsonyi járásbíróságon hétfőn sem született meg az ítélet.

ELKÉPESZTŐ: Tíz év nem volt elég, hogy elítéljenek egy kegyetlen gyilkost!
Fotó: TASR

A 2008-ban elkövetett gyilkossági ügy vádlottja egy 32 éves nyitrai hajléktalan, Lukáš R., aki jelenleg fegyveres rablás miatt tölti több mint 5 éves börtönbüntetését.

A gyilkossági ügyben azért nem született döntés hétfőn, mert időközben nyugdíjba vonult a vádlott védőügyvédje.

A tárgyalást márciusra halasztották el, ezért előfordulhat, hogy a gyilkossággal vádolt Lukáš R. még az ítélethirdetés előtt szabadlábra kerülhet.

A bírósági tárgyalásokra egyébként az áldozat lánya jár, akit rendkívül elkeserít a per elhúzódása. „Vége lehetne már ennek a huzavonának, hiszen tíz éve nem született meg az ítélet“, nyilatkozta a cas.s-nak az asszony.

A vád szerint egy családi ház építkezésén verte agyon 62 éves áldozatát a nyitrai hajléktalan, aki mintegy 30 eurónyi zsákmánnyal távozott a tett színhelyéről. Azt állítja, nem ő, hanem egy másik, ismeretlen férfi követte el a gyilkosságot, a vád szerint azonban ruháján minden kétséget kizáróan kimutatták az áldozat vérét. A helyszínelés során annak idején megállapították, először az áldozat arcát érte egy ütés, majd a halántékára csaptak le, hogy aztán felvágják az ereit a csuklóján.

Lukáš R-t  2008 szeptemberében tartóztatták le az ügyben, majd 2009-ben kiengedték a vizsgálati fogságból. Nem jelent meg azonban a tárgyaláson, ezért 2010 októberében újra vizsgálati fogságba került. Közvetlenül ezután ítélték el őt egy másik ügyben, öt és fél évet kapott fegyveres rablásért.

cas.sk/para