ELKÉPESZTŐ: Kisgyerekekre lövöldözött egy férfi, mert hangosak voltak

Két kisgyereket kórházba kellett szállítani, az orvosok operálták ki a lábukból a lövedéket.

ELKÉPESZTŐ: Kisgyerekekre lövöldözött egy férfi, mert hangosak voltak
Fotó: TV Noviny

Ismeretlen elkövető lövöldözött a hétvégén kisgyerekekre Poprádon – írja a tvnoviny.sk. A gyerekek szülei először azt hitték, hogy méhcsípések vannak a lábaikon. Miután orvoshoz fordultak, kiderült, hogy valaki valószínűleg légpuskával lövöldözött rájuk.

A Matejovce városrészben élők közt feszült hangulat uralkodik, egyesek szerint ugyanis a gyerekek gyakran túl hangosak, és zavarják a lakosokat.

Az esettel a rendőrség foglalkozik. Daniel Džobanik rendőrségi szóvivő a TASR hírügynökséggel közölte, a rendőrség eljárást indított, de bővebb információval a folyamatban lévő nyomozásra való tekintettel nem szolgált. Az ügyben egyelőre nem emeltek vádat.

Ravasz Ábel romaügyi kormánybiztos a Facebook-oldalán közzétette bejegyzésben megjegyezte, nem akar általánosító kijelentést tenni, de nem tudja nem észrevenni a párhuzamot a történtek, valamint a többség romákhoz való hozzáállása közt.

„Tény, hogy együtt élünk ebben az országban. Az, hogy milyen módon tanulunk meg végre együtt élni, rajtunk múlik. Kölcsönös kommunikáció, megértés és tolerancia nélkül nem megy” – olvasható a romaügyi kormánybiztos állásfoglalásában.

Ravasz attól tart, hogy ha két csoportra osztódunk, megnövekszik az ilyen radikális cselekedetek száma: „Az ilyen hozzáállás a múltban sem oldott meg semmit, és a jövőben sem fog.”


(para/tvnoviny.sk)