Elítélték a férfit, aki megölte és feldarabolta feleségét – az áldozat hozzátartozóit kellemetlen meglepetés érte

A Besztercebányai Kerületi Bíróság lezárta az ügyet, amely egy évvel ezelőtt egész Szlovákiát megrázta. Štefan megölte feleségét, Agátát, holttestét pedig feldarabolta, majd egy erdőben megszabadult tőle. A férfit elítélték, noha a nő földi maradványait továbbra sem találták meg – írja a noviny.sk.

Elítélték a férfit, aki megölte és feldarabolta feleségét – az áldozat hozzátartozóit kellemetlen meglepetés érte
Fotó: Facebook

A házaspár régóta magánéleti problémákkal küzdött, a tragikus éjszakán pedig veszekedni kezdtek budčai házukban. Az incidens odáig fault, hogy a férfi megfojtotta feleségét, a holttestétől pedig brutális módon szabadult meg – egy elektromos fűrésszel feldarabolta.

Štefan azt állította, hogy a nő földi maradványaitól az Ördöghalma-hágónál (Čertovica) lévő erdőben szabadult meg. A megjelölt helyeket ugyan átkutatták a rendőrök, de semmilyen nyomra nem bukkantak. A nő holléte így továbbra is kérdéses.

A járásbíróság 21 és fél éves szabadságvesztésre ítélte Štefant, ő viszont túl szigorúnak tartotta a büntetést. Emellett azzal sem értett egyet, hogy mekkora összegű nem vagyoni kártérítést kell fizetnie. Az eredeti határozat szerint Štefannak fejenként 32 ezer eurót kellett volna fizetnie Agáta szüleinek, testvéreinek pedig fejenként 10 ezer eurót.

A fellebbezést követően viszont a kerületi bíróság csökkentette a szülőknek szánt kártérítés összegét 10 ezer euróra. Az áldozat családja, illetve annak jogi képviselője nem tartja megfelelőnek a bíróság döntését, mivel az ügyvéd szerint a sértettek érzelmi épségébe történő helyrehozhatatlan beavatkozás megkérdőjelezhetetlenül bizonyítva volt. Emellett a vádlott lefoglalt vagyona akkora értéket képez, amely szerinte megfelelő mértékben fedezte volna az eredetileg meghatározott kártérítést.

Az ítélet jogerős, ami ellen nem lehet fellebbezést benyújtani.


(noviny.sk)