Elítélték a 17 éves Juditot, aki tavaly brutálisan meggyilkolta barátját

A bíróság elítélte a 17 éves Judit K.-t, aki a vád szerint tavaly halálra késelte 16 éves barátját, Tomášt egy zsolnai lakótelepen.

Elítélték a 17 éves Juditot, aki tavaly brutálisan meggyilkolta barátját
Fotó: TASR

A gyilkosság tavaly májusban történt: az első hírek még arról szóltak, hogy a fiatalokat egy magát óraolvasónak kiadó személy támadta meg. A nyomozás végül oda vezetett, hogy a fiú barátnőjét, Juditot gyanúsították meg a gyilkosság elkövetésével, az eset után egy héttel pedig vizsgálati fogságba is helyezték. A fiú testén legalább 49 szúrt sebet találtak, de a lánynak is vágások voltak a kezén. A két gyilkos fegyver közül az egyiket megtalálták Judit szobájában. A rendőrség novemberben zárta le a nyomozást, és vádemelési javaslatot nyújtott be a lány ellen.

Judit idén év elején beszélt először a történtekről a bíróságon, vallomását azonban nem hozták nyilvánosságra.

A bíróság pénteken hirdetett ítéletet az ügyben: a lányt bűnösnek találták, ennek fejében pedig 12 éves és 4 hónapos szabadságvesztésre ítélték.

Anna Dudová Záborská, a Zsolnai Kerületi Bíróság szóvivőjének tájékoztatása szerint az ítélet nem jogerős.

Ján Halagan, a meggyilkolt Tomáš édesanyjának jogi képviselője szerint igazságos ítélet született, de mivel a vádlott fellebbezést nyújtott be, a végső szóra még várni kell.

Ellenkezőleg Judit édesapja igazságtalannak tartja a határozatot, ugyanis véleménye szerint nem sikerült minden kétséget kizáróan bizonyítani lánya bűnösségét, emellett rámutatott, hogy a nyomozati műveletek során több hiányosság is felmerült.


TASR/para