Elhunyt a fiatal édesanya, aki tragikus liftbalesetet szenvedett a kisbabájával

Meghalt a kórházban az a fiatal nő, aki vasárnap balesetet szenvedett egy pozsonyi lakóház liftjében. Kisbabája a helyszínen életét vesztette.

Elhunyt a fiatal édesanya, aki tragikus liftbalesetet szenvedett a kisbabájával
Fotó: TASR

Mint azt korábban megírtuk, egy csecsemő életét vesztette egy liftbalesetben, édesanyja pedig a liftaknába szorult és súlyos sérüléseket szenvedett. A Nový Čas később azt írta, hogy akkor történt a tragédia, amikor az anyuka éppen beszállt volna a felvonóba a kicsivel, aki a babakocsiban feküdt. A lift viszont váratlanul, nyitott ajtókkal elindult. A nő a felvonó és a liftakna közé szorult, a pici pedig sérülten bent volt a liftben. Miután a tűzoltóknak sikerült kiszabadítani, a csecsemőt átadták a mentőknek, de őt sajnos már nem sikerült újraéleszteni. 

A 25 éves édesanyát sikeresen újraélesztették, de életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. Szerdán romlani kezdett az állapota, pénteken pedig a TV Noviny arról számolt be, hogy feladta a harcot a kórházban.

Továbbra sem tudni, hogy pontosan milyen okból kifolyólag történt a tragédia, a Markíza által megszólaltatott igazságügyi szakértő szerint viszont a liftajtó indítóberendezésével mindenképpen gond volt, és a meghibásodáshoz a felvonó kora is hozzájárulhatott.


(tvnoviny.sk)