Életfogytiglant kaphat a fickó, aki megtámadott egy nyugdíjast

A rendőrség rablótámadás vádjával indított eljárást egy 32 éves férfi ellen – a „háromszor és elég“ elve alapján akár életfogytiglani börtönbüntetést is kaphat.

A rablótámadás még kedden éjszaka történt a zsolnai vasútállomás aluljárójában. A 74 éves férfi egy kávégépnél vásárolt, amikor egy fickó hátulról hozzálépett, majd a zsebéből kihúzta a pénztárcáját.

Az idős férfi ezt észrevette és elkezdett védekezni. A támadó többször is megütötte a nyugdíjast – végül 40 euróval és áldozata irataival lépett le. A támadást követően az idős férfit kórházba szállították.

A reggeli órákban a rendőröknek sikerült elkapniuk a tettest, aki ellen rablótámadás vádjával indítottak eljárást. A nyomozó indítványozta a férfi vizsgálati fogságba helyezését.

Jana Balogová rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint a „háromszor és elég“ elve alapján a támadót akár életfogytiglani börtönbüntetésre is ítélhetik.

A „háromszor és elég“ elv a visszaeső bűnözőkre vonatkozik, akik ha rövid időn belül háromszor is bizonyos bűncselekményeket követnek el, akkor súlyosabb büntetést is kiszabhatnak rájuk.

Cas.sk/para