Egyelőre csak gyerekkínzással gyanúsítják az egyik legbrutálisabb (feltételezett) szlovák sorozatgyilkost

Miroslav 39 éves, Vágsellyéről származik, de az Ilavához közeli Zliechov község mellett élt, és legalább három személy meggyilkolásával gyanúsíthatják.

Egyelőre csak gyerekkínzással gyanúsítják az egyik legbrutálisabb (feltételezett) szlovák sorozatgyilkost
Rendőrségi felvétel a helyszínről, pirosban a feltételezett sorozatgyilkos, Miroslav

"Az egyes esetek nagyon brutálisak, nem is szeretném jellemezni őket. Az, hogy a gyanúsítottra életfogytig tartó börtön várhat, valószínű"

- jegyezte meg Peter Hraško, a NAKA vezetője.

A feltételezett sorozatgyilkos Szlovákia történetének legbrutálisabb gaztevői közé kerülhet. Véletlenül akadtak Miroslavra, ugyanis az eltűntek keresése során felfigyeltek arra, hogy többen közülük ugyanonnan tűntek el, ahol a férfinak is bejelentett átmeneti lakhelye van.

A gyilkosságok

Hét évvel ezelőtt el akarta hagyni az akkori barátnője, mert arra gyanakodott, hogy megcsalja őt. Volt egy közös gyermekük is, a férfi azonban verte a nőt. Hraško közlése szerint a férfi valószínűleg nem tudta meggyőzni a nőt, hogy maradjon vele, ezért meggyilkolta őt, egész pontosan megfojtotta.

2010-ben a Pokec nevű oldalon ismerkedett meg egy másik nővel, aki arról panaszkodott neki, hogy a pasija folyton veri őt. Miroslav erre csak annyit mondott a nőnek, hogy majd ő elintézi az ügyet. Így is lett. Egyszer, amikor a nő azzal hívta fel, hogy megint agresszív a pasija, Miroslav odament és megfojtotta őt is.

Ehhez hasonló a következő eset is, amikor szintén az interneten ismerkedett össze egy nővel, akit elhívott a bérelt lakásába, ott pedig őt is megfojtotta.

A férfi mindegyik holttestet feldarabolhatta és elégette, majd a hamvaikat szétszórta. Ami megmaradt belőlük, azokat most a rendőrség még vizsgálja, azok alapján próbálják azonosítani az áldozatokat. A rendőrség úgy akadt rájuk, hogy Miroslav elmondta, hol vannak. A börtönben ugyanis beismerte tettét. 

Hraško szerint az áldozatok száma nőhet még, ugyanis az egyik nő másfél éves kislánya is eltűnt. 

Miroslav jelenleg az ilavai fegyházban van előzetesben, egyelőre csak közeli hozzátartozó sanyargatásával gyanúsították meg. A rendőrség szerint a jelenlegi élettársával együtt többször is gyötörték, kínozták nyolcéves fiát.

(SME)