Egy orvos figyelmezteti az embereket – ezt láthatják haláluk előtt azok, akiket elvisz a koronavírus (VIDEÓ)

Azt követően, hogy egy családnak be kellett jelentenie, a koronavírus okozta egy hozzátartozójuk halálát, egy orvos az amerikai St. Luisból úgy döntött, megpróbál az emberek lelkére beszélni.

Ken Renny egy helyi kórház intenzív osztályán dolgozik, és úgy érezte, nyomatékosítani kell az embereknek, milyen fontos a szájmaszk viselése, a távolság betartása és a kézfertőtlenítés, hogy csökkentsük a koronavírus terjedésének lehetőségét – írja a CNN.

Az orvos ezért készített egy videót, amelyen úgy tesz, mintha intubálna egy koronavírusos pácienst, aki haldoklik, de még tudatánál van.

„Remélem, hogy életed utolsó pillanatai nem így néznek ki” – mondja Remy a videóban kezében egy gégetükörrel és egy légzőcsővel, amelyet a betegek intubálásához használnak. „Ugyanis ezt látod majd életed végén, ha nem kezdünk szájmaszkot viselni a nyilvánosság előtt” – folytatja az orvos, majd hozzáteszi: „édesanyánk, édesapánk vagy gyermekeink is ezt láthatják utoljára, ha megfertőződnek a vírussal”.

Renny állítása szerint sok személyes tapasztalata van a vírussal, már több mint ezer olyan pácienst kezelt, akit lélegeztetőgépre kellett kötni. Éppen ezért nagyon sajnálja, hogy sokan úgy vélik, a szájmaszk viselése hatástalan a koronavírussal szemben. Néhány páciense a megfertőződés után is azt mondta neki, hogy nem fél a koronavírustól, mert kevesen halnak bele.

„Sok ilyen páciens teljesen váratlanul hal meg, és végül mindig én vagyok az, akinek értesítenie kell a hozzátartozókat. A vírus valóságos” – figyelmeztet Renny.


(CNN)