Egy bár toalettjében ölte meg a volt rendőrt, 15 évet kapott

A Pozsonyi I. Járásbíróság második alkalommal hirdetett ítéletet az ügyben.

2009 karácsonyán az exrendőr Vladimír K. és családja Ausztráliából jöttek haza, hogy bemutassák három hónapos kislányukat a szüleiknek. Vladimír december 26-án elment a pozsonyi, vereknyei Hugo nevű bárba, melynek toalettjében találták meg holtan. A mellkasán és a hasán szúrt sebek voltak.

A gyanúsított, Matej H. a gyilkosság után külföldre utazott, és csaknem egy évig sikerült kibújnia az eljárás alól. Miután hazatért Olaszországból, egy ügyvéddel érkezett a rendőrségre, és azt állította, hogy az ellene benyújtott elfogató parancsról, sem az eljárásról nem tudott.

"A bíróság meg van róla győződve, hogy a gyanúsított okozta azokat a sérüléseket, amelyek miatt életét vesztette" - szögezte le a bírósági szenátus vezetője majd kihirdette az ítéletet, mely szerint a gyanúsított Matej H.-nak 15 évre kell börtönbe vonulnia, emellett további egy évig felügyelet alatt lesz, és ki kell fizetnie ezer euró kártérítést.

2013-ban a járásbíróság már egyszer döntött az ügyben, a fellebbviteli bíróság azonban elrendelte, hogy tárgyalják újra a pert. Ezt követően a járásbíróság újra meghallgatott bizonyos tanúkat, és újra megvizsgált néhány ellentmondást a szakértői jelentésekben.

A bíró most kijelentette, hogy a bizonyítási eljárás kiegészítése sem változtatott a három évvel ezelőtti ítéleten.

(TASR/para)