Durván összekapott az idős házaspár, a férj kis híján megölte feleségét

A rendőrség eljárást indított egy 79 éves férfi ellen, aki egy májusi hétvégén megpróbálta megölni 60 éves feleségét pozsonyi otthonukban.

Durván összekapott az idős házaspár, a férj kis híján megölte feleségét
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

A házaspár május 22-én éjszaka kezdett vitatkozni a tulajdonviszonyokról. Az incidens odáig fajult, hogy elkezdték egymás lökdösni, majd a férfi elővette legálisan tartott fegyverét, és megfenyegette feleségét, hogy megöli őt, majd magával is végez.

A nőnek sikerült elrejtőznie az egyik szobában. A férfi elsütötte a fegyvert, de a golyó szerencsére senkit sem talált el – csupán vakolat potyogott a nőre. A férfi nem reagált felesége kérleléseire, aki időközben bemenekült a fürdőszobába. A férj a nő testéhez szegezte fegyverét, de nem sütötte el újra, helyette egy ismeretlen tárggyal fejbe vágta őt. A nőnek végül sikerült megszereznie a fegyvert, amit aztán elrejtett férje elől.

A nő a nappaliban aludt el, miután férje megtiltotta neki, hogy bemenjen a hálószobába. Később a rendőrök megérkezésére ébredt fel, akiket a férfi értesített – azt állította a rendőröknek, hogy a felesége veri őt.

A dulakodás során a nő többszörös sérüléseket szenvedett, amiért orvosi ellátásra szorult. A férfit gyilkossági kísérlettel és veszélyes fenyegetőzéssel gyanúsították meg, amiért 20-tól 25 évig terjedő szabadságvesztés fenyegeti.


TASR/para