Durva tünetekkel jelentkezett a kilencéves fiúnál a covid, azt hitték felrobban az egyik szeme (FOTÓ)

Hektikus karácsonyi ünnepeket tudhat maga mögött egy család a brit Gloucestershire-ben, miután december középén mindannyian elkapták a koronavírust. A kilencéves Zac-nél durva tünetekkel jelentkezett a fertőzés – írja a NY Post.

A fiú panaszkodott, hogy fáj a szeme, édesanyja viszont eleinte azt hitte, hogy csak a túl sok számítógépezéstől lehet. Később úgy bedagadt az egyik szeme, hogy attól tartottak, szét fog robbanni.


Fotó: Facebook/John Caccioppa

Szenteste napján ezért kórházba vitték, ahol az orvosok szemüreggyulladást állapítottak meg nála. Édesapja szerint Zac szeme úgy beduzzadt, hogy nem létezett mód arra, hogy valahogy is kinyissa.

Az orvosok összefüggést látnak a gyulladás és a covid-fertőzés között, szerintük allergiás reakcióról lehet szó, amit a fertőzés váltott ki. A szakértők szerint, ha a fertőzés mélyebbre jutott volna a szemében, akkor a fiú akár meg is vakulhatott volna.

Zac így a kórházban töltötte az ünnepeket, ahol antibiotikumos kezelést kapott. Az ajándékozásról viszont így sem maradt le, édesanyja szerint az egészségügyi alkalmazottak olyan sok mindennel ellátták őt, hogy még otthon sem örülhetett volna annyinak.


(NY Post)