“Dögölj meg! Gyerünk, ugorj!” - kiabálták autósok az öngyilkosságra készülő 18 éves fiúnak

Szerdán Budapesten, a Margit hídon a rendőrség egy segítőkész járókelő segítségével tudta megmenteni egy 18 éves, családi konfliktus miatt öngyilkosságra készülő fiú életét, aki a korláton kívül állt már – írja a 444.hu.

A 22 éves Fináncz Dominik a Blikknek mesélte el, hogy a hídon sétálgatva a barátnőjével beszélgetett mobilon, amikor észrevette a “bajban lévő srácot”. Letette, odasietett, és elkezdett beszélni hozzá. Igyekezett beszéltetni a kamasz fiút, hogy mesélje el, mi bántja, aztán sört, ölelést és ilyeneket ajánlott neki, ha visszamászik a járdára. A lényeg az volt, hogy valamivel szóval tudja tartani, amíg profi segítség érkezik.

A hídon elhaladó autósok egy része sokkolóan viselkedett. Dominik emlékei szerint olyanokat kiabáltak oda a halál szélén egyensúlyozó fiúnak, hogy “Rohadjál meg!”, “Dögölj meg!” és “Gyerünk, ugorj!”

Koszó Attila járőr elismerően mondta, hogy mekkora segítség volt Dominik, aki az érkezésük után is el tudta terelni a fiú figyelmét, így ő és egy kollégája odalopakodva meg tudták fogni a bajban lévő vállát, majd egy közben megérkező kollégájukkal együtt át is húzták a biztonságba.


(444.hu)