Döbbenetes videón az öt halálos áldozattal járó magyarországi vonatbaleset

Öt ember meghalt és több mint tíz megsérült a kedd reggeli magyarországi, mindszenti vasúti balesetben. A történtekről A Világ vasútjai - A vasút világa Facebook-oldal osztott meg térfigyelő kamerás felvételt.

Döbbenetes videón az öt halálos áldozattal járó magyarországi vonatbaleset
Fotó: MTI/ Rosta Tibor

A baleset valamivel 7 óra előtt történt Mindszent belterületén, a Déli utcai vasúti átjáróban. Egy kisteherautó a sínekre hajtott, ahol összeütközött a Szentesről Hódmezővásárhelyre tartó motorvonattal. A vonat az ütközés erejétől kisiklott. A balesetben több mint tízen megsérültek, öten pedig a helyszínen meghaltak.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-nek elmondta: a balesetben öt férfi a helyszínen  életét vesztette, a mentők két férfit súlyos sérülésekkel  - fej- és végtagsérülésekkel - kórházba szállítottak. A vonaton 11 utas szenvedett jellemzően zúzódásokat, őket megfigyelésre szintén kórházba vitték.

A Mávinform azt közölte a honlapján, hogy a vonaton 22 utas volt, közülük ketten súlyosan, nyolcan könnyebben megsérültek. Hozzátették, hogy a fénysorompó jól működött, a kisteherautó a tilos jelzés ellenére hajtott a vonat elé.

(MTI/444.hu)