Döbbenetes, mi vezetett a kamaszfiú tragikus halálához az Érsekújvári járásban

A 17 éves Artion csütörtökön vesztette életét az érsekújvári járásbeli Hull községben, amikor feltámadt a szélvihar.

Döbbenetes, mi vezetett a kamaszfiú tragikus halálához az Érsekújvári járásban
Fotó: Pluska

Mint ismert, a srácra egy betonfal borult rá a helyi hulladék-gyűjtőudvar épülő telepénél.

Nový Čas viszont megírta, mi vezetett odáig. Artion két haverjával, a 23 éves Adammal és a 20 éves Patrikkal ment ki aznap délután, a kérdéses időpontban pedig épp rájött a szükség. Azért ment a három méter magas betonfalhoz, hogy könnyítsen magán, ám fatális dolog történt. A brutálisan erős széltől a frissen épített betonfal leomlott, rá a fiatal fiúra.

Adam és Patrik próbált rajta segíteni, megpróbálták kiszedni a romok alól, és újraélesztgetni, de már nem járhattak sikerrel. Artion rettenetes sérüléseket szenvedett, esélye sem volt a túlélésre.

"Teljesen kivan ettől, folyton a barátja szemeit látja, ahogy rá merednek" - írta le Adam édesanyja, akinek a fiú elmondta, hogy próbálkozott a szívmasszázzsal, de csak ömlött barátjából a vér mindenhonnan.

A mentők is megerősítették, hogy Artion olyan súlyos fejsérülést szenvedett, hogy nem volt esélye. 

Renáta Čuháková rendőri szóvivő pedig azt közölte, gondatlanságból elkövetett halálokozás ügyében folyik nyomozás, vizsgálják a körülményeket, hogy mégis hogyan omolhatott össze a betonfal.

Az elhunyt srácot barátai becsületes és jó gyereknek írták le, aki csibészes mosolyával mindenkit megenyhített. A nyáron Podhájskában pincérkedett, a hét péntekre pedig jegyeket nyert az egyik diszkóba, de oda sajnos már nem jutott el.

Nem érti a történteket Pavol Guláš, a község polgármestere sem, aki elmondta, paradox módon a faluban máshol nem okozott semmilyen kárt a vihar, csak ott, de ott tragikusat.

(Nový Čas)