DÖBBENET: Nem hitték el az anyának, hogy már szülni fog. Pár percen belül a földre zuhant belőle a baba!

Elképesztő eset történt a legjobbnak ítélt szlovákiai szülészeten.

DÖBBENET: Nem hitték el az anyának, hogy már szülni fog. Pár percen belül a földre zuhant belőle a baba!
Illusztráció - TASR

A 32 éves Nataša már benn feküdt a trencséni kórház szülészeti osztályán. Szólt az egészségügyi személyzetnek, hogy szerinte megindult a szülés, mert erős fájdalmai vannak, és mintha érezné a baba fejét. Amikor a fájások sűrűsödtek, az egyik nővér elvégzett egy CTG vizsgálatot, ám ezután azt mondta a kismamának, hogy még korai a szülés, mert a magzat még magasan fekszik. Hozzátette, hogy ne erőltesse a dolgot a kiabálással, végül bekapcsolta a rádiót, és egyedül hagyták őt és a barátját a szobában.

Pár perccel később viszont megszült!

"Éppen álltam, egy picit előrehajoltam, erre a kicsi szó szerint kipottyant belőlem. A földre esett" - mesélte a fiatal nő a szülőszobában történteket a Nový Čas-nak.

40 másodpercbe telt, mire a személyzet odaért. Nagy szerencse, hogy a baba nem a fejére esett. Az orvosi vizsgálatok egyelőre semmilyen problémát nem mutatnak, viszont az édesanya szerint senki sem tudja garantálni, hogy az esés nem okozott a babának maradandó sérüléseket.

Nataša panaszt tett az Egészségügyi Ellátást Felügyelő Hivatalnál. Szóvivőjük, Andrea Pivarčiová közölte, hogy a bejelentés alapján vizsgálatot tartanak a kórházban, de annak eredményéig nem nyilatkoznak.

Ha hiányosságot észlelnek, akkor közel tízezer euróra büntethetik az intézményt, vagy 3300 euróra egy magánszemélyt. Ha konkrét személy a hibás, egy évre is eltilthatják hivatása gyakorlásától.

Peter Kačšák, a szülészet főorvosa úgy reagált, hogy a körülmények véletlen találkozása folytán alakult így ez a sajnálatos eset, éppen ezért nem vádolható a történtek miatt egyetlen konkrét személy.

(Nový Čas/para)