Dél-Indiában a rendkívüli esőzésben leomlott egy fal, sokan meghaltak

Tizenheten meghaltak hétfőn, amikor a rendkívül heves esőzések miatt leomlott egy fal a dél-indiai Tamilnádu államban - közölték helyi tisztségviselők.

Dél-Indiában a rendkívüli esőzésben leomlott egy fal, sokan meghaltak
-illusztráció- (Fotó: Wikipédia)

A 4 és fél méter magas fal három épületre zuhant éjszaka, az embereket álmukban lepte meg az omlás - számolt be telefonon K Radzsamani, a régió vezetője.

A rendőrség és a tűzoltóság emberei megkezdték a romok eltakarítását, amelyek alatt holttestekre bukkantak. A halálos áldozatok között két gyerek is volt.

A helyi meteorológiai szolgálat jelentése szerint további heves esőzések várhatók az elkövetkező 48 órában.

A szövetségi állam székhelyén, Csennaiban (az egykori Madrászban), valamint számos nagyvárosban zárva maradtak az általános és a középiskolák. Az államban az elmúlt napokban három ember halt meg az esőzésekkel összefüggésben.

A hatóságok Csennaiban 176 menedékközpontot állítottak fel, egyúttal felkészültek arra, hogy csónakokon menekítsenek ki embereket az elárasztott területekről.

Tamilnádu államban, valamint a szomszédos Puduccseri szövetségi területen az elmúlt napokban hatalmas esőzések sepertek végig, számos területen teljesen megbénult az élet.

A heves esőzések általában a monszun időszak végén érik el India déli államait. A monszun és a heves ciklonok miatt idén júliustól novemberig mintegy 2450 ember halt meg a lezúduló árvizekben és földcsuszamlásokban.

(MTI)