Csontokat és üvegben egy magzatot találtak a rendőrök egy mexikói drogkartell rejtekhelyén

Negyvenkét koponyát, tucatnyi csontot és üvegben egy magzatot találtak a rendőrök Mexikóvárosban egy kartell rejtekhelyén.

Csontokat és üvegben egy magzatot találtak a rendőrök egy mexikói drogkartell rejtekhelyén
Fotók: Malay Mail/SSC

A borzalmas leletre a főváros Tepito kerületében rendezett kábítószer-ellenes razziában bukkantak, amelyben 31 feltételezett kartelltagot őrizetbe vettek. Az akciót rejtett alagutakban berendezett droglaborok ellen hajtották végre.

A mexikóvárosi főügyész hivatala által közzétett fotók szerint négy koponyát beleépítettek egy „oltárba”, a többit felhalmozták körülötte. Az alkalmatosságon egy szarvakkal ellátott, fából készült maszk volt. Az egyik fal pedig tele volt firkálva különböző szimbólumokkal, köztük égitestek jelképeivel és egy kecskefejjel, amelynek szarvai között hexagram volt.

A vádhatóság szóvivője szerint még vizsgálják honnan származnak a koponyák, amelyekből eddig negyvenkettőt találtak.

A nyomozók emellett késeket, negyven állkapocscsontot, valamint kéz- és lábcsontokat is találtak. Egyelőre nem világos, hogy emberi magzatról van-e szó - mondta az ügyészség szóvivője.

A város történelmi központjától északra található Tepito régóta az illegális kereskedelmi tevékenység melegágya.

A bandák ellen harcoló mexikói kormány számára nagy kudarcot jelent, hogy az akcióban elfogott gyanúsítottak túlnyomó többségét, 27 embert a bíróság később szabadlábra helyezett.

MTI