Császármetszéskor belevágtak a csecsemő fejébe - életét vesztette a kicsi

Császármetszéskor belevágtak a fejébe, és a születési rendellenességeivel sem foglalkoztak megfelelően - írja a 24.hu az RTL Klub nyomán.

Az orvosok hibáztak az igazságügyi szakértői vizsgálat szerint az orosházi kórházban, ahol 2015 decemberében meghalt egy kétnapos csecsemő.

Az édesanya második gyermekét szülte meg, császármetszéssel. A szülés rendben lezajlott, a gyermek fel is sírt, és az orvosok nem mondták, hogy bármi baja lenne. Az anya azonban csak másnap láthatta a kisfiút, akinek akkor ragtapasz volt a fején. A rákövetkező nap tragikus hírt közöltek a nővel: az orvos elmondása szerint légmelle lett a kicsinek, el akarták vinni a szegedi intenzív osztályra, de a mentőben meghalt.

Az anya azt mondta: ennél többet akart tudni a történtekről, de az orvosok nem álltak vele szóba. A család ezután ügyvédhez fordult, feljelentést tettek.

A rendőrség nyomozást rendelt el, nemrég elkészült az igazságügyi orvosszakértői vélemény. Ebből kiderül: a kisfiúnak veleszületett tüdő- és szívbetegsége, valamint keringési problémái voltak. Ráadásul a császármetszéskor 3 centi hosszan, egy centi mélyen belevágtak a fejébe.

Ábrahám Csaba ügyvéd az RTL-nek elmondta: megállapították az orvosok felelősségét abban, hogy foglalkozási szabályt sértettek, amikor az újszülöttet nem utalták magasabb ellátási szintű kórházba. A kórház nem akart nyilatkozni a nyomozás lezárultáig.

24.hu