Brutálisan agyonvert egy fiatal labdarúgót a fickó, de amikor meghallotta a bíróság ítéletét, még neki állt feljebb

Több mint három évvel ezelőtt történt a brutális gyilkosság, amely során egy férfi egy méteres fahasábbal vert agyon egy fiatal labdarúgót a helyi kocsma előtt. Ondrejt, a vádlottat eredetileg 25 éves szabadságvesztésre ítélték, de fellebbezést nyújtott be, amit a Legfelsőbb Bíróság helyben is hagyott. Az ügy most újfent a kassai bíróság elé került – írja a noviny.sk.

Brutálisan agyonvert egy fiatal labdarúgót a fickó, de amikor meghallotta a bíróság ítéletét, még neki állt feljebb
Illusztráció (Fotó: TASR)

Ondrej az ominózus napon ingyen alkoholt kért a helyi kocsmában, de alaposan feldühítette, hogy nem kapott. Fogott egy méteres fahasábot, és visszament a kocsma elé, majd rátámadt az első emberre, aki kijött onnan. A 28 éves futballista, Štefan volt az, akit Ondrej fejbe ütött a fával, majd addig sújtott le rá, amíg meg nem halt.

A helyiek visszaeső bűnözőként ismerik a vádlottat, már 11 éves korában bűncselekményt követett el, fiatalkorúként pedig öt és fél évet töltött börtönben. Amikor a gyilkosságot elkövette, feltételesen volt szabadlábon. A „háromszor és elég” elve szerint az ügyész életfogytiglan tartó szabadságvesztés kiszabását kérte.

A kerületi bíróság 2020-ban 25 éves szabadságvesztésre ítélte Ondrejt, aki fellebbezetett a határozat ellen. A Legfelsőbb Bíróság törölte a határozatot, és a kassai bíróságra visszautalta az ügyet újratárgyalásra.

Ondrej most újfent bíróság elé állt, ügyvédje pedig 13 éves szabadságvesztést javasolt. A szenátus viszont nem értett egyet, és újfent 25 éves szabadságvesztésre ítélte, amit a legszigorúbban őrzött börtönben kell letöltenie, emellett kábítószer-függőség elleni kezelésen kell részt vennie. A vádlott és ügyvédje ezúttal sem volt elégedett az ítélettel, szerintük a védelem kifogásait semmibe vették. Ondrej újabb fellebbezés benyújtását tervezi, hogy az ügyben ismét a Legfelsőbb Bíróság dönthessen.


(noviny.sk)