BRUTÁLIS: Többször is megerőszakolták a 94 éves nőt, majd hagyták, hogy a fűtetlen szobában lassan meghaljon

MAGYARORSZÁG - Vádat emeltek egy testvárpár ellen többszörösen minősülő emberölés bűntette és magánlaksértés vétsége miatt.

BRUTÁLIS: Többször is megerőszakolták a 94 éves nőt, majd hagyták, hogy a fűtetlen szobában lassan meghaljon
Fotó: police.hu

A vádirat szerint a testvérek, egy borsodi kistelepülésen éltek, züllött, italozó életmódot folytattak. 2020. november egyik délutánján berúgtak, majd elhatározták, hogy bemennek egy 94 éves asszony házába azért, hogy pénzt szerezzenek, továbbá eltervezték, hogy meg is erőszakolják.

Az ingatlanba az ablakot benyomva bemásztak, a zajra az álmából felkelt nő sikoltozni kezdett és segítségért kiabált, azonban a vádlottak elkezdték őt ütni, levetkőztették, lefogták és mindketten megerőszakolták. Ezt követően egyikük fojtogatta a sértettet, majd átvitték a másik szobába, ahol ismét megerőszakolták. Ezután átkutatták a lakást és 100 ezer forint készpénzzel távoztak. Az áldozatot eszméletlen állapotban, mezítelenül, a fűtetlen ház hideg padlóján hagyták. A férfiak a házban elrejtett több mint egymillió forint készpénzt nem találták meg.

Később az egyik vádlott újra bemászott az épületbe, és a már életjeleket nem mutató áldozatot újra megerőszakolta.

Az időskorú asszony a cselekmény következtében zúzódásos és bordatöréses sérüléseket szenvedett el, és a helyszínen meghalt. Halála az átlagost meghaladó testi és lelki gyötrelemmel járt - állapította meg a halottkém.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő büntetlen előéletű vádlottakkal szemben életfogytig tartó fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott azzal, hogy a bíróság a vádlottak feltételes szabadságra bocsátásának lehetőségét zárja ki - írta az ügyészség.


(parameter)