Brutális pillanatokat élt át a fiatal nő kutyasétáltatás közben – későn vette észre, hogy feléjük tart a tehéncsorda

A kórház ismertette a fiatal nő esetének részleteit, akit egy tehéncsorda támadott meg a hétvégén.

Brutális pillanatokat élt át a fiatal nő kutyasétáltatás közben – későn vette észre, hogy feléjük tart a tehéncsorda
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

Fiatal nőre támadt egy tehéncsorda kutyasétáltatás közben Ďurďové községben (Považská Bystricai járás), mentőhelikoptert kellett hozzá hívni – írtuk korábban. A nő erős fej- és nyakfájdalomra panaszkodott.

Az eset részleteiről a zsolnai kórház tájékoztatott. Mint kiderült, a nő és a kutyája sem voltak a tehéncsorda közelében, azok később indultak meg a rét felé, ahol sétáltak, de ezt már későn vette észre. Mikor megfordult, a tehenek már csak kb. 20 méterre voltak tőlük – írja a Pluska.

Amikor a nő már biztos volt benne, hogy nem tudnak elmenekülni, összegömbölyödött a földön és a kezével védte a fejét.

A kutyája megpróbálta megvédeni a fiatal nőt, de a tehenek nem ijedtek meg tőle. A jószág hazafutott, a ház közelében hangos ugatással hívta fel a család figyelmét a bajra. Végül a közelben járók meghallották a nő segítségkérését és értesítették a mentőszolgálatot.

A kórház közölte, csodának számít, hogy a nő könnyebb és közepesen súlyos sérülésekkel megúszta a történteket, ugyanis hosszabb időre csapdába esett, a tehenek pedig megtaposták. Egyebek mellett a nyaki gerince sérült, de nincs életveszélyben.

A kórház azért hozta nyilvánosságra a történtek részleteit, mert sokan a körülmények ismeretének hiányában támadták a lányt.


(pluska.sk)