Brutális mennyiségű kábítószert terítettek szét a Csallóközben és Magyarországon – lecsapott a NAKA és a magyar rendőrség a bűnbandára (VIDEÓ)

A magyarországi Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) a szlovákiai Nemzeti Bűnüldözési Ügynökséggel (NAKA) közösen a hétvégén felszámolta azt a nemzetközi bűnszervezetet, amely az elmúlt egy hónapban mintegy 30 kg kábítószert terített szét Magyarországon, a Nyugat-Dunántúlon és a Csallóközben. 

Brutális mennyiségű kábítószert terítettek szét a Csallóközben és Magyarországon – lecsapott a NAKA és a magyar rendőrség a bűnbandára (VIDEÓ)
Fotók: police.hu - további képekért kattints a fotóra!

A szlovák-magyar akcióban összesen 150 rendőr vett részt.

Az akció során a magyar rendőrség a résztvevő szervekkel közösen összesen tizenhárom főt elfogott, és több mint 1500 adag kristályt, 8 ezer eurót, 1,5 millió forintot és 5 fegyvert lefoglalt. A kábítószerterjesztő bűnbanda két tagja – egy szlovákiai férfi és egy magyarországi nő – letartóztatásban van, a többiek szabadlábon védekeznek.  

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) és a szlovák Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) hosszú évek óta harcol a Dunántúlon és Szlovákiában azért, hogy a népszerű szlovák kábítószer, vagyis a pikó-ként ismert drog terjedését visszaszorítsa. A pervitin nevű metamfetamin előállításának évtizedes hagyományai vannak Szlovákiában, innen szállítják a kábítószert a szomszédos országokba, köztük Magyarországra is – írja a Police.hu.

A másfél hónapos felderítő munkának köszönhetően körvonalazódott, hogy a szlovák állampolgárok által vezetett szervezet az elmúlt egy hónapban legalább 30 kilogramm kábítószert szállított be Szlovákiából Magyarországra, és naponta egy kilogramm tételben értkesítette azt tovább különböző dílereknek Győr és Tatabánya térségében.

Az akció első napján Győrben, Tatabányán és Oroszlányban 8 helyszínen 90 rendőr kezdte meg az elsődleges nyomozati cselekményeket, elfogásokat, kutatásokat. Ennek köszönhetően kábítószer-kereskedelem gyanújával tíz személyt elő is állítottak. A kutatások során kristályos anyagú kábítószert, 8 ezer eurót, 1,5 millió forint készpénzt, a kereskedelmi tevékenységhez szükséges eszközöket (tasakokat, mérlegeket) foglaltak le a nyomozók, valamint a pervitin előállításához használható kábítószerlabor kialakításához szükséges elemeket, alkatrészeket.

(1/3) Cikkünk a következő oldalon folytatódik. Kérjük lapozzon előre: