Brutális gyilkosukat nevelték fel a szülők, közel 30 évet kapott a szlovák nő és társa

A szülők megtakarított pénzére fájt a foguk, de olyan brutalitással végeztek velük, hogy az ember esze megáll.

Michaela Krajčová és Ján Moncol a legszigorúbban megbüntetett szlovákok közé tartoznak most már Csehországban. A nőt 27, a férfit 28 év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a prágai felsőbb bíróság, miután a nő nevelőszüleit vagyonszerzés céljából meggyilkolták. A bíró egyenesen mészárlásnak nevezte, amit a két tettes 400 ezer cseh koronáért véghezvitt.

"Brutális módon gyilkolták meg őket, inkább mészárlásról, mint egyszerű emberölésről volt szó" - fogalmazott a bíró a tárgyalásukon.

Krajčovát cseh nevelőszülők nevelték fel sajátjukként, a nő tudott a megspórolt pénzükről. A nevelőapának 25 késszúrással köszönte meg a nevelését, míg a nőnek elvágták az ütőerét és elvérzet. Az otthonukból 400 ezer cseh koronát vittek el.

A nő nem ismerte el bűnösségét, a férfi részben igen. "Sajnálom, ami történt. Nem kellett volna odamennem, már százszor bocsánatot kértem miatta a rendőrségen is" - mondta.

A kiszabott börtönbüntetés mellett az áldozatok hozzátartozóinak 4,5 millió korona kártérítést is kell fizetniük. Az ítélet már jogerős, nem tudnak ellene fellebbezni.

(Noviny.sk)