Brutális gyilkosságot követett el Kanadában egy fiatal szlovák férfi és barátnője

A rendőrség gyilkosság és gyilkossági kísérlet gyanújával körözi a 28 éves Oliver Karafát, aki egy személyt lelőtt, egyet pedig megsebesített a kanadai Hamiltonban. Barátnőjével, a kínai Lucy Livel szökésben vannak, nem kizárt, hogy Szlovákiában bujdosnak.

Brutális gyilkosságot követett el Kanadában egy fiatal szlovák férfi és barátnője
Forrás: TV JOJ

A hamiltoni rendőrség február 28-án este 7 óra után kapott bejelentést, miszerint lövöldözés volt egy ipari park közelében. A helyszínről egy súlyos állapotban lévő 26 éves nőt szállítottak kórházba, testén lőtt sebek voltak.

A helyszínelés során a rendőrök egy 39 éves férfi holttestére is rábukkantak. A hatóság szerint a helyszínről egy fehér SUV-t láttak elhajtani, amelyben egy 28 éves szlovák férfi, Oliver Karafa és barátnője, a kínai Lucy Li ült. Mindkét személyt gyilkosság bűntettének elkövetésével gyanúsítják.

A rendőrség szerint 24 órával a történtek után a páros Kanadából Kelet-Európába repült. „Oliver és Lucy. Felszólítunk benneteket, hogy önként adjátok fel magatokat. Szorosan együttműködünk a nemzetközi szervezetekkel, és biztosak vagyunk benne, hogy a nyomok elvezetnek a jelenlegi tartózkodási helyetekhez. A nyomotokban leszünk” – figyelmeztet a hamiltoni rendőrség. Nem kizárt, hogy a páros Szlovákiában bujdosik.

A gyanúsítottak útlevéllel és állítólag elegendő készpénzzel is rendelkeznek – Lucy ugyanis egy befolyásos vállalkozó lánya, korábban pedig influenszerként tevékenykedett a közösségi hálón. Állítólag Oliver Szlovákiában élő szülei is tehetősek. 2012-ben az akkor még 19 éves srác részegen okozott közúti balesetet Torontóban, amely során utastársa életét vesztette. Olivert ötéves szabadságvesztésre ítélték.

A gyilkosság motívuma egyelőre nem ismert, szükség esetén a szlovák rendőrség kész együttműködni a kanadai hatóságokkal.


(noviny.sk)