BRUTÁLIS: 66 éves nyugdíjas gyilkolt Prágában, munkaügyi vita miatt akart bosszút állni volt munkaadóján VIDEÓ

Napokon át üldözte a cseh rendőrség azt a 66 éves nyugdíjast, aki egy 2015-ös munkaügyi vita miatt akart bosszút állni volt munkaadóján - írja a Dotoho.

BRUTÁLIS: 66 éves nyugdíjas gyilkolt Prágában, munkaügyi vita miatt akart bosszút állni volt munkaadóján VIDEÓ
Dvořák elfogása - Youtube

Az évekig tartó jogvita a múlt hétvégén durvult el, amikor Jiří Dvořák pénteken volt munkatársának a feleségét sósavval öntötte le a prágai reptéren. Nem tudták elkapni a tetthelyen és nem sikerült rá lecsapni szombaton prágai lakásán sem, amelynek ajtajára ráadásul egy robbanószerkezetet szerelt…

Dvořák aztán kedden délelőtt Vinohrady városnegyed munkaügyi központjában meglőtt egy embert is, aki nem sokkal később belehalt sérüléseibe. Ekkorra már Prága fölött rendőrségi helikopterek köröztek, városszerte rendőrök százai keresték a közveszélyes ámokfutót.

A hajszának kedd délutánra lett eredménye, amikor a nyugdíjas terroristát sikerült elkapni Prága központjában.

Jiří Dvořákot sajtóértesülések szerint 2015-ben bocsátották el a legnagyobb cseh Aero Vodochody repülőgépgyártó cégtől, amikor lejárt ott tervezőmérnöki a szerződése. A férfi ezután kezdett háborúzni volt munkahelye ellen. Először egy általa üzemeltetett weboldalon igyekezett lejáratni volt munkaadóját, amely emiatt be is perelte őt. Dvořák a pert elvesztette és egymillió cseh korona kártérítést kellett fizetnie.

-para-