BRUTÁL: Medve marcangolta szét egy vadász lábát

Medve támadt egy vadászra a Sztrázsó-hegységben, az 54 éves férfit súlyos sérülésekkel szállították kórházba, a vadállat a lábát marcangolta össze - közölte Domaniža (Vágbesztercei járás) polgármestere hétfőn a TASR hírügynökséggel.

Két vadász kutyájával vasárnap egy vaddisznót keresett, amelyet korábban meglőttek. Úgy döntöttek, hogy kettéválnak. Egyikükre támadt rá a bozótosból hirtelen felbukkant medve.

"Összemarcangolta a vadász lábát. Társa meghallotta a férfi kiáltozását, és sikerült visszavonszolni őt az útra, segítséget hívni" - mondta a polgármester. Bár a vadásznak volt fegyvere, képtelen volt megvédeni magát a medve váratlan támadásától - tette hozzá.

A polgármester szerint a medve agresszív viselkedése a térség szokatlanul meleg időjárásával magyarázható. A hegyeket ilyenkor már általában hó borítja. A medvék idegesek, mivel ilyen meleg időben nem képesek megkezdeni téli álmukat - magyarázta.

"Vadásztársaságunk szombatra közös vaddisznóvadászatot tervezetett, de biztonsági okokból lemondtuk" - közölte a polgármester.


MTI