BRUTÁL: Kis híján megölte a kisfiút a táskájában lévő ceruza

A frissen kihegyezett íróeszköz felsértette az iskolás artériáját. A tanárai mentették meg az életét.

BRUTÁL: Kis híján megölte a kisfiút a táskájában lévő ceruza
Fotó:WPTV

Ha tanárai nem segítenek, percek alatt elvérzett és meghalt volna egy 8 éves fiú egy floridai iskolában, miután a hátizsákjába rakott ceruza beleállt a karjába és felsértette az artériáját. Kolston Moradi karjába nagyjából tíz centiméter mélyen állt bele a frissen kihegyezett ceruza, amit táskája egyik oldalsó zsebébe rakott bele.

A fiú elmondta: a ceruza akkor nyársalta fel, amikor a tanítás vége felé leült a földre, hátán a táskájával. Elmondása szerint nem érzett semmit a szúrásból, és csak akkor vette észre, mi történt, amikor felállt és azzal a mozdulattal a ceruza kicsúszott a karjából.

A felsértett artériából azonnal ömleni kezdett a vér, a fiú pedig a közelben lévő tanárokhoz rohant segítségért. Egyikük, Elizabeth Richards azonnal tudta, hogy mi kell tennie, köszönhetően annak, hogy két évig ápolónőnek tanult, mielőtt a pedagógus hivatást választotta volna.

A fiút a folyosón a földre fektették, majd egy tanár blúzából nyomókötést készítettek, hogy leállítsák a vér folyását, miközben más tanárok a jelenetre összeverődött gyerekeket tartották távol. A mentősök húsz perc alatt értek ki a helyszínre, és a fiút azonnal kórházba szállították.

A mentőautóban ott volt a fiúval édesanyja is, aki az iskola előtt várta Kolstont, hogy hazavigye. Amikor a tanárok értesítették, hogy mi történt, és meglátta vérben úszó fiát, azonnal tudta, hogy nagy a baj. „Sose gondoltam volna, hogy egyszer egy ceruza miatt fog majdnem meghalni” – mondta az anyuka.

A nő elmondása szerint a mentősök a kórházba menet közölték vele, hogy fia biztosan meghalt volna, ha a tanárok nem raknak nyomókötést a fiú sebére.

A fiú végül már másnap visszatérhetett az iskolába, miután a kórházban ellátták sérülését.

24.hu