Brazíliában többen meghaltak rendőrök és bankrablók közötti lövöldözésben

Legalább tíz ember meghalt egy meghiúsult bankrablási kísérletet követően rendőrök és bankrablók között kitört lövöldözésben a brazíliai Sao Paulo nagyvárosi régiójában - közölték rendőrségi források.

Brazíliában többen meghaltak rendőrök és bankrablók közötti lövöldözésben
Illusztráció

A halálos áldozatok mindegyike gyanúsított volt, a rendőrök közül senki sem sebesült meg - tudatta a katonai rendőrség.

Mintegy 30, puskákkal és pisztolyokkal állig felfegyverzett bűnöző akarta kirabolni a Banco do Brasil és a Santander Brasil nevű bankok fiókjait, amelyek ugyanabban az utcában, egymástól néhány méterre találhatóak a Sao Paulótól mintegy 80 kilométerre fekvő, 30 ezer lakosú turisztikai helységben, Guararemában. A bűnözők felrobbantották az automatákat az egyik bankfióknál, a kiérkező rendőrök azonban meghiúsították a rablást.

Ezt követően tört ki a tűzpárbaj, a rendőrség erősítést kért, a Sao Pauló-i katonai rendőrség különleges műveleti alakulata (Rota) lezárta az utakat, hogy a bűnözők ne tudjanak elszökni - mondta a Globo brazil televíziós csatornának adott nyilatkozatában Mario Alves da Silva, a Rota parancsnoka.

A bankautomaták felrobbantása gyakori Brazíliában, általában a szervezett bűnözői csoportok folyamodnak ehhez a módszerhez, hogy kirabolják az automatákat. A múlt héten egy szintén állig felfegyverzett csoport támadott meg egy, az elnöki rezidencia mellett található szállodát, felrobbantott három bankautomatát, majd a zsákmánnyal kereket oldott.

(MTI)