BORZALOM: Újabb női holttestet találtak Pozsonyban

A rendőrség szerint azonban a történteknek nincs köze a november 11-én történt gyilkossághoz.

BORZALOM: Újabb női holttestet találtak Pozsonyban
Fotó: Rendőrség (Facebook)

November 21-én a reggeli órákban egy női holttestet találtak Pozsonyban – közölte a rendőrség a sajtótájékoztatóján. Az RTVS úgy tudja, egy 28 éves pozsonyi nőről van szó, akinek halálát nem idegenkezűség okozta.

Adrian Pavlík, a pozsonyi kerületi rendőrkapitányság igazgatója az esettel kapcsolatban csak annyit közölt, hogy az nem függ össze a november 11-én talált 34 éves nyelvtanárnő, Viola meggyilkolásával.

A rendőrség ismét hangsúlyozta, nincs sorozatgyilkos a fővárosban, és annak ellenére sem lehet erről beszélni, hogy rövid időn belül két női holttestet is találtak Pozsonyban.

Az igazgató hangsúlyozta, intenzíven dolgoznak a 34 éves Viola halálával kapcsolatos ügyön, és prioritásként kezelik annak felderítését.

Pavlík hozzátette, a fővárosban az elkövetkező napokban több lesz a rendőr, ez azonban nem függ össze szigorúan a két esettel, hiszen a karácsonyi vásár miatt is megerősítik a rendőri jelenlétet.

Mint ismert, a súlyos, életveszélyes állapotban lévő Violára járókelők bukkantak rá múlt héten hétfőn a reggeli órákban a pozsonyi Apollo és a Kikötői híd között. A jelek szerint meg is erőszakolták. A mentősök kiérkezésekor még magánál volt, erős fájdalmakra panaszkodott. A mentők próbáltak segíteni rajta, de sajnos nem tudták megmenteni az életét, a 34 éves nő kórházba szállítása közben belehalt sérüléseibe.


Forrás: Nový Čas

A rendőrség csupán egy hét elteltével, tájékoztatott a borzalmas esetről, ezt pedig azzal indokolta, hogy az esetleges információközléssel nem akarták hátráltatni a nyomozást.

"A pozsonyi II. Járási Rendőrkapitányság operatív munkatársai és kollégáik a kezdetektől vizsgáltak minden információt azzal kapcsolatban, hogy a történtek vajon veszélyt jelenthetnek-e más, elsősorban pozsonyi lakosokra, nőkre. A begyűjtött információk ezt egyértelműen cáfolták, tehát azt, hogy visszaesőről vagy sorozatgyilkosról volna szó" - szögezték le, hozzátéve, ebből kifolyólag nem tartották indokoltnak, hogy azonnal informálják a lakosságot a gyilkosságról, ezzel megkockáztatva félrevezető információk terjedését, tömeges pánikot vagy félelmet. Egyúttal azt is el akarták kerülni, hogy a tettes információkhoz jusson a nyomozás állásáról a médiából.


(parameter)