BORZALOM: Tűz ütött ki egy üzemben, legalább ötvenketten meghaltak

Legalább ötvenketten életüket vesztették és harmincan megsérültek egy üzemtűzben Banglades fővárosa, Dakka közelében - közölték a helyi hatóságok pénteken.

Rendőrségi források szerint a sérültek közül többen kivetették magukat az ablakból, hogy megmeneküljenek a lángoktól. A tűzoltók 25 embert hoztak le az épület tetejéről.

Egyelőre nem tudni, hogy hányan tartózkodtak a kigyulladt gyárépületben, de a helyszínen tartózkodó családtagok szerint az áldozatok száma tovább emelkedhet.

A Hashem Food and Beverage élelmiszergyár Rupganj iparvárosban található, hatszintes üzeme helyi idő szerint csütörtök délután öt órakor kapott lángra. A cég édességek, gyümölcslevek és tésztametéltek gyártásával foglalkozik.

A tűzoltók szóvivője, Debasis Bardan elmondta, hogy mihelyst sikerül megfékezni a tüzet, megkezdik a kutatást az esetleges túlélők után az épület belsejében.

Dinu Moni Sarma, a dakkai tűzoltók vezetője megjegyezte, hogy a lángok nagyon gyorsan tovaterjedtek az épületben található gyúlékony vegyi anyagok és műanyagok miatt.

Bangladesben gyakoriak a balesetek a biztonsági előírások betartásának hiánya miatt. 2019-ben legalább hetvenen vesztették életüket egy hatalmas tűzben Dakkában. 2013-ban a Dakka elővárosában található Rana Plaza omlott össze, ahol öt, nyugati exportra dolgozó ruhagyár is működött. A baleset pillanatában több mint háromezer munkás dolgozott az épületben, közülük 1138-an életüket vesztették. Vizsgálatok eredménye szerint az épület az illegálisan felhúzott emeletek és a nehéz gépek súlya alatt omlott össze.


(MTI)