BORZALOM: Tizenkét éves lányokat itatott le és erőszakolt meg két tinédzser

Bíróság elé állítottak egy 15 és egy 16 éves fiút, akik 2019-ben 12 éves lányokat itattak le és erőszakoltak meg Privigyén. Az egyik áldozat máig nem tudta kiheverni az őt ért traumát.

Az eset egy privigyei lakásban történt: a fiatalok borozgattak, és amikor a fiúk úgy látták, hogy az alkohol elérte a kívánt hatást, rájuk vetették magukat. Az egyik fiú annak ellenére megerőszakolta a 12 éves lányt, hogy az sikoltozott és kérlelte, hogy hagyja abba. Vele egyidős barátnőjének sikerült megakadályoznia, hogy a másik fiú szexuális kapcsolatba lépjen vele.

A vád szerint ugyanez megismétlődött másnap. A négy fiatal újfent együtt iszogatott, este pedig az egyik fiú megerőszakolta mindkét lányt. Az egyik áldozat elmesélte a történteket a nővérének, ő szólt a szüleinek, azok pedig értesítették a rendőrséget. A fiúkat bilincsben vitték el.

Roman Tarabus, a Trencséni Kerületi Bíróság szóvivője szerint az egyik áldozat máig krónikus poszttraumás stressz-rendellenességben szenved, ami mérsékelten korlátozza a normális életvitelben.

Az egyik fiút erőszak különösen súlyos bűntettével, a másikat pedig szexuális visszaéléssel vádolták meg. A bíróságon beismerték tettüket és sajnálatukat fejezték ki – ennek köszönhetően jelentősen kisebb büntetést szabtak ki rájuk. A bíróság három évre felfüggesztett hároméves szabadságvesztésre ítélte őket, emellett eltiltották őket az alkoholfogyasztástól, és szocializációs programon kell részt venniük.


(noviny.sk)